CoD: World at War előzetes (Wii)

9 11 2008

cod5-banner1

A Nintendo Wii megjelenésekor, 2006 decemberében a vásárlók több FPS játék közül is válogathattak, és azóta is sok ilyen stílusú program jelent meg. Az akkor a favoritnak számító Red Steel azonban a szép látvány mellé nem tudta megfelelő mértékben kiaknázni az irányítás adta lehetőségeket, a Call of Duty 3 viszont remek példája volt, milyennek is kell lennie egy Wii-s FPS-nek. A Treyarch fejlesztőcsapata remek kontrolálást készített a COD3 mellé, most pedig egy nagyobb szabású játékkal párosítják ezt!


A COD3 XBOX-PS2-GameCube port volt, de az ötös rész már a next-gen konzolokra szánt verziók mintájára készül el. Bár a játék kijön PlayStation 2-re is, az egy külön kategóriának számít. A Call of Duty 4 motorjára épülő Wii verzió az eddigi egyik legszebb játék a gépen, sokak egyes pályarészleteket összetévesztettek a XBOX360-as verzióval – a fejlesztőcsapat iszonyatos munkát végzett, az ember nem is hiszi el, hogy tudtak ilyen erőt kipaszírozni a kis fehér masinából. Ebből is látszik, hogy nem lehetetlen feladat, csak más cégeknek nem szívügyük a minőségi produktumok kiadása…

gh-cod-world-at-war-4

A World War, mint azt említettem, az egyik legszebb játék a konzolon. Rengeteg olyan effektet vonultat fel, ami erősen kihasználja a gépet. A fák közt beszűrődő napfény, a lengedező bokrok mind pazar látványt nyújtanak, a tűz effekt pedig egy az egyben a next-gen változatból való. Az egész nem lenne olyan megdöbbentő, ha nem egy Wii-n látnánk mindezt!

gh-cod-world-at-war-16
A játék kemény technikai része mellett a legfontosabb az irányítás. A COD3-nak jó rendszere volt e téren, de azóta kijött egy Metroid Prime 3, és az ezen alapuló Medal of Honor Heroes 2, aminek a mai napig a legtökéletesebb FPS irányítása van. S ne feledkezzünk meg a 2009-ben debütáló The Conduitról se, aminek személyre szabható, precíz beállításokon alapuló vezérlése komoly riválist jelent. Fel kell tehát kötniük a gatyát a Treyarch-os srácoknak. A World at War irányítása valahová a COD3 és a MoH Heroes 2 közé tehető: precízebb lett az előzőnél, de nem szabható személyre, és nem olyan dinamikus, mint a Heroes 2-é. Ha valamin, ezen lehetne még csiszolni, bár a megjelenés már a nyakunkon van. Kicsit lassú, no persze ha nem lenne MoH H2, akkor ez lenne az etalon.
Összességében azért nem rossz az irányítás. Magáról a gombkiosztásról: a “C” használatával leguggolunk, az “A”-val sprintelünk, a “B” a tüzelésre szolgál, a “-” gomb a különböző gránátok elővételéhez, amiket majd egy karlendítéssel kell eldobnunk, a “D-pad”-dal pedig a fegyverek közt válthatunk, a Nunchaku karjával értelemszerűen pedig mozoghatunk, míg a WiiRemote infrájával célozhatunk.

gh-cod-world-at-war-10
Ezúttal többségében dzsungel és szavanna közeli helyszíneken kell csatákat vívnunk, de lesznek szerencsére városi pályák is, de még a második világháború óceánokon zajlott harcaiba is betekintést nyerhetünk néhány misszió erejéig. A fegyver arzenálunk a megszokott, ám egy új tagot üdvözölhetünk: a lángszórót! Az állítható erősségű tűzerejű halálosztó remek látványt és hosszan tartó halált nyújt. De nem csak ellenfeleinket, hanem a környezetet is lángra lobbanthatjuk, majd a megpörkölt tárgyak, növények, emberek szépen porrá is lesznek, de akár egyikről a másikra is átterjedhet a tűz!

A játék az egyjátékos módon túl co-op móduszt is tartalmaz, valamint online is háborúzhatunk a többi Wii-tulajjal a Föld bármely pontjáról! Arról nem esett szó, hogy esetleg a különböző géptípusok gazdái egymásnak eshetnek e, mindenesetre nem egy elvetendő ötlet. A Call of Duty World at War az idei év egyik gyöngyszeme lehet, Wii-n pedig abszolút befutónak látszik, már csak a pazar kivitelezés miatt is!

elozetes-doboz-cod5

Reklámok

Műveletek

Alapinformációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt kedveli: