NFS: Undercover előzetes (Multi)

10 11 2008

nfs-banner

button-galeria button-video button-elozetes1 button-teszt

A Need For Speed széria nagy múltra tekint vissza, a tizenkét éves története során méltán vívta ki ezt a hírnevet az első pár epizód. Újítással próbálkozva és ezt a hírnevet kihasználva felbukkant az Underground, ami hivatalosan csak két epizódot ért meg, ám ezzel az epizóddal lefektetett új nézőpont, amiből megközelítette az EA a Need For Speed szériát, a mai napig rányomja bélyegét a szériára. Sokak teljesen odáig vannak az új NFS-ekért, az öreg motorosok, akik még 1996-ban az egzotikus tájakon luxus sportautókkal versenyeztek talán más hogy állnak hozzá az új részekhez. Na de nem a mi feladatunk megítélni mi is a helyes irány, essünk hát neki a legújabb, Undercover alcímet viselő NFS-nek!

Az Underground-dal bevezetett tuning-rendszer és az olcsóbb autótípusok beépítése a sorozatba az azóta sok folytatást megért NFS-be teljes mértékben beágyazódtak. Az Undercover folytatja az utat a kitaposott ösvényen, szerencsére már több luxus kategóriába sorolható autóval, hiszen a hajdani epizódokban az volt a legnagyszerűbb, hogy olyan verdákat vezethettünk, amiket még álmunkban sem kaparintanánk meg a valóságban. A tuningolás az évek során egyre kifinomultabb és személyre szabhatóbb lett. Az alábbi videóban egy kis ízelítőt is láthattok abból, milyen, ha új felniket, avagy festést, matricákat helyezünk el gépkocsinkon.

A korábbi részek (Carbon, Pro Street) legfőbb gondja az volt, hogy lineáris játékmenetük miatt hamar megunhatóak voltak. A játékot fejlesztő Black Box egy kaland-verseny játékot tesz le elénk az asztalra. Hogy miről is van szó: az új epizód komoly hangsúlyt fektet a történet mesélésre, több órányi átvezető videó lett rögzítve nevesebb színészekkel, hogy mégjobban beleélhessünk magunkat a sztoriba, ami szerint minket üldöző rendőröknek segítséget kell nyújatunk, úgy, hogy beágyazódunk egy nemzetközi bűnszövetkezetbe, hogy információkat szivárogtassunk ki. A rosszfiúk leleplezése tehát a mi feladatunk lesz, amolyan beépített ügynök módjára.

gh-nfs-undercover-10
Szabadon bejárható környezetet kapunk, ahol több, mint száz mérföldnyi aszfaltcsíkot járhatunk be. Tri City Bay-re keresztelt környék telitalálatnak ígérkezik: megfelelően nagy és változatos. Tri-City Bay Area három öböl menti nagyváros együttese, ezek a Palm Harbor, Port Crescent és a Sunset Hills. Mindegyik város eltérő képet mutat felénk, meglesz a külvárosi gyártelepes, kikötős, a zsúfolt belváros üzletekkel, valamint a hegyes erdős, kanyonversenyeknek tökéletes terep. Nagyjából tehát összgyúrták a legutóbbi három rész helyszíneit. Ezeket pedig a kisebb utak mellett egy hatalmas autópálya rendszer köt össze, ahol megmérkőzhetünk a rosszfiúkkal, és szaladhatunk a rendőrök elől.

gh-nfs-undercover-terkep

Igen, visszatér a rendőrség, mint azt fentebb olvastad mi leszünk az ő beépített emberük. Ám úgy kell lebuktatnunk és hajszolnuk a bűnözőket, hogy közben nyomunkban a rendőrség. Valóban adrenalin növelő helyzetek kerekedhetnek ki ebből a szituációból. Egy, a fejlesztőkkel készített interjú alapján az is kiderül, hogy az Undercover készítői azt szeretnék, hogy a játékos úgy érezze magát, mint egy hollywoodi filmben. Ennek eredménye képpen senki ne számítson Gran Turismo által lefektetett szimulációs alapokra, és profi vezérlésre. Mint az a videókból is kiderült, az új rész tényleg inkább a látványos, izgalmas futamokra és üldözésekre fekteti a hangsúlyt, és fittyet hány a valódi vezetés törvényeire. Az új rész tehát finoman szólva is eléggé “árkád” lesz.
Elfelejthetjük az éjszakai futamokat, ezúttal a Most Wanted-hez hasonló reggeli, avagy késő délutáni idő alatt izgulhatjuk végig a történetet, a színvilág is ismerős, kicsit sárgás, erős kontrasztú. Minden fényárban úszik, minden csillog a friss párától, vizes utaktól – ez a “Magic Hour”, hogy a fejlesztők szavaival éljek.

gh-nfs-undercover-5
Visszatér a Bounty-meter, azaz az üldözöttségi szintjelzőnk, a menüben láthatjuk az Államnak okozott kár mértékét és a kapható büntetés értékét – sőt, ha a minimapra kukkantunk, akkor Pursuit Breakerek is feltűnnek, mint a rendőrök levakarására szolgáló környezeti csapdák. A játékmenet is teljesen átalakult, most már nem kell folyton a városban kószálni és versenyeket felvenni, itt már a potenciális sztori miatt küldetések követik egymást, tehát mindig lesz egy adott feladatunk, vagy missziónk, ami pillanatnyilag a szemünk előtt fog repdesni és csak arra koncentrálunk. A játékmódok tekintetében a fő sztori mellett az egyik pontból a másikba való elsőként való eljutás, avagy a Sprint, a Canyon és az egy-egy elleni harc lesz terítéken, búcsút nyújthatunk a (szerintem két legjobb játékmódtól) Drifttől és a Dragtől – azaz a gyorsulásos versenyektől! Ám az igazi csemege az a Highway Battle mód, ami az autópályákon zajlik igen nagy sebességgel.

gh-nfs-undercover-7
A törésmodell a Pro Streetben debütált formát fogja követni, egyetlen eltéréssel – az elszenvedett sérülés semmilyen formában nem lesz befolyással a verdánk menetteljesítményére, tehát a vizuális megjelenítésen kívül más haszna nincs. A mesterséges intelligenciát feljebb tornázták, immárom a közúti forgalmat képező mazsolák is néha szabálytalankodnak, hol betartva a sebességet, hol áthágva a kresz szabályait még karambolokat is okozhatnak! A rendőrök is okosabbak lettek, lesz kezdő és profi is, és szerencsére immáron nem fog egy üldözés fél óráig tartani, maximum 5-6 percesek lesznek. Az autó felhozatal az egyszerűbb kocsik mellett Porschékat, BMW-ket és más egyéb finomságokat is tartalmaz.

Összességében elmondhatjuk, hogy még ha nem is váltja meg a világot az új NFS, mindenképpen az elmúlt pár epizód közül a legjobbnak tűnik!
Így, előljáróban ennyit, a hamarosan megjelenő játékról egy bővebb tesztet is olvashatsz majd itt, a Gamer Hungary-n!

nfs-elozetes

Reklámok

Műveletek

Alapinformációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt kedveli: